Tövisi Eszter üzente 13 éve

Na megvan. Ha fölül rámész a hírek menüpontra, ott picit lejjebb kiadja a címkéket, sokféle van, azon belül a kétpercesekre kattints, ott van néhány. Rohanok palacsintát sütni:))

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

http://amatorirokklubja.network.hu/blog/amator-irok-klubja-hirei/ben

Légyszi a vesszőhibákat ne nézd, egyik hogy előtt sincs!:)) Azt azóta tudom, hogy szóltál:) Keresek még, de már olyan régiek,el se merem őket újra olvasni, biztos nem tetszenének...:D

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Hát, verseket, meg rövid kis történeteket. Költő sem vagyok, csak rímfaragó:D De azokat nagyon szeretem. Mindjárt keresek linket.

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

Amint láttam, te főleg verseket írsz. így utólag bocsi, amiért nem szóltam hozzájuk, de a vers egyáltalán nem az én világom. Egyébként prózád van valahol?

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

A Karcolaton én is olvasgattam már, de nem mondhatom hogy elájultam, vannak nagyon jó írások, de ez valóban ízlés dolga. Borinak abban tök igaza van, hogyha mindent mások szája íze szerint csinálnál, akkor az már nem is a te írásod lenne. Nagy írók fogalmazásaiba is bele lehetne kötni, ha nagyon akarnánk, dehát éppen ettől lettek különlegesek, hogy van stílusuk.
A "szemétséged" bocsánatos bűn, semmi gond:)
Egyébként én nem írok gyakran, csak akkor, ha valami nagyon ki akar jönni, és az általában jobban is sikerül, mint amikor úgymond erőltetem, csak hogy haladjak. Ne görcsölj sokat azon, hogy jó vagy sem az írás, ha élvezettel írod és beleéled magad, abból semmi rossz nem születhet:) Azt hiszem, ebben mind egyetértünk. ( Végre valami. ) :D

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Ingrid, a Karcolaton én is fent vagyok és megvan a saját személyes kis véleményem a dolgokról. Hogy ki mennyire tökéletes ott is, az egy szubjektiv megitélés dolga. Mindenkinek más az izlése, más tetszik. Persze jó dolog, hogy kigyomlálják a stilus illetve fogalmazásbeli hibákat, de sokszor vannak eltúlzott, szőrszálhasogató megjegyzések, azokat meg nem kell figyelembe venni. Képzeld mi történne, ha tökéletesen megfogadnál minden tanácsot, kijavitanál minden képet, minden mondatot... előbb utóbb az egyéni stilus rovására menne, teljesen steril és élvezhetetlen lenne az irásod. Tehát jó dolog megfogadni a tanácsot, de nem kell mindent komolyan venni :) Te csak irj úgy, ahogy te gondolod, a saját élvezetedre. Tudom, azt szokták mondani, hogy nem magadnak, hanem az olvasónak irj, de az meg már olyan számitó dolog, mintha azon gondolkodnánk, hogy legyek minél jobban eladható. Szerintem ha tetszel önmagadnak, élvezed a kitalált kis világodat, az a legeslegfontosabb! És biztos, hogy mindig fogsz találni olyanokat, akik veled együtt élvezik, és szivesen olvassák azt amit irsz! :)

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

Köszi a bátorítást mindenkitől. Eszter, most szemét leszek, de örülök, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal :) Ugye, milyen rossz, amikor az embert állandóan kétségek fojtogatják? Jó-e, amit csinálok, megéri, van egyáltalán értelme? Akkor szoktam végképp a padlóra kerülni, mikor felmegyek például a Karcolatra. Ott már rengeteg író van, akik szinte tökéletesre fejlesztették a fogalmazási technikájukat, olyan nagy a konkurencia. Persze, valahol mindenki tudja, hogy az esélyei egy kiadói szerződésre egyenlőek a nullával, de az a piszok, kósza remény mégis mindig bújkál bennünk.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Ingrid, ez tök ismerős, én ugyanígy érzek az egyetlenegy hosszabbnak indult történetemmel, és abban még csak jó ötletek sincsenek:)) Én sem tudom befejezni:)
A tiédnek legalább értelme van:D Az, hogy egy-két embernek körülményes, ne zavarjon, látod, vannak, akiknek épp így tetszik. Én majd rövidítek magamnak:)

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Foytasd csak! Régen én egyetlen írásomat sem tudtam félbehagyni.... Mostanában megtettem kettővel is, és a végét sem látom... :) De ki tudja....Neked viszont most van itt az időd!!!!

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

KÖszi Bori. Ez a bátorítás most nagyon jól jött :) Az eddig felrakott részeket már vagy egy éve írtam és a történetet - bármennyire is szeretném - azóta sem tudom folytatni, mert amikor elkezdem, mindig begörcsölök, úgy érzem, egy nagy kalap sz.r az egész. Lehet a napokban ismét megpróbálom folytatni. Még egyszer köszi.
Idővel biztosan változtatni fogok a történeten, rövidítek ott ahol kell, de egyelőre még nem látom át az olyan hibákat, az idő majd talán segít. Köszi az észrevételeket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Igen Kemény Zsigmond,Jósika Miklós, Jókai stb megkurtítható lenne minden írásuk egyharmadára. Pu Congnak igaza van abban,hogy sokan túlírjátok a mondanivalót. A túlragozást,a szájbarágósdit feltupírozásokat nem díjazom. Azért,hogy egy regény 200 oldal legyen,amikor 80 oldalban is ugyanazt el lehet mondani nonszensz. Ha,azt akarja a kiadó,hogy vastag legyen a könyv,akkor 120 mg-os papirra nyomtava a 80 oldalt,úgy fog kinézni,mintha 200 oldalas lenne.Tudjátok milyen ez? Olyan,mint a Múlt század elején,az újságba író,íróknak tárcáiért,glosszáiért,karcolataiért flekkenként fizettek. Így aztán a pénzkereset miatt azt,amit egy flekkben is megírhattak volna , feltupírozták 2-3 flekkre.

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Ingrid, büszke lehetsz magadra, mert szines a fantáziád, ebből aztán olyan, de olyan filmet lehetne forgatni! Én leiráspárti vagyok, talán azért, mert én magam is sok narrativ részt, leirást alkalmazok, nekem mindenképpen kell, hogy megalapozza a hangulatot. Szerintem a jövőben se fogd vissza magad, hagyd csak, hogy csordogáljon, folydogáljon belőled ez a történet, úgy, ahogy te szereted.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Milyen kedves ez a Pu Cong Cönpa vagy ki. Egyébként ezt elmondhatta volna azoknak az íróknak is, akiknek a könyveit nem bírom elolvasni, mert olyan hosszú salátaszöveg van hozzá. Lásd régi magyar íróink közül..... néhányat.
Azokhoz képest ez a leírás csak morzsa.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Túl sok a jelző,és hosszasak és körülményesek a leírások,körülírások.Egy-két találó kifejezéssel,jelzővel mondatokat lehetne megtakarítani.Ami papír felhasználás szempontjából sem elhanyagolható. Az itt-e lapon írogatóknak figyelmébe ajánlok egy négyezer évvel ezelőtti mondást,mely Pu Cong Cönpa lámától származik. Így hangzik: "Az,aki húsz mondatban mondd el valamit,amit egy mondatban is el lehet mondani,az egyéb aljasságokra is képes!" nem én mondtam,csak felelevenítettem.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Szerintem kell a leírás, hogy az olvasó ismerje a környezetet, érzéseket, hogy bele tudja élni magát. Mondjuk a hosszú, sok oldalas leírástól én is viszolygok, mert unalmassá teszi a történetet. De ebben szerintem egyáltalán nem sok.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

A logikus történet vezetés attól még nem lesz oda:) Jól van, semmi baj, az is lehet, hogy az én hibám:)) Valóban sikerült már kicsit rövidebb részt feltenned, mondani is akartam, csak aztán valahogy lemaradt...
Az az igazság, hogy megint akaratlanul is átugrottam részeket, úgy kanyarodtam vissza. Talán csak a stílus nem áll hozzám olyan közel, a fene tudja. De megoldom, mert az alapgondolat tetszik, imádom a különleges világokat, és az olyan lényeket, akiknek különös képességeik vannak.
Az is lehet, hogy túl gyorsan olvasok, majd visszafogom magam:) Írd csak, ahogy jön belőled, elvégre ez a te saját stílusod, én pedig csak egy vélemény vagyok. A hosszúság így már jó.

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

asszem, most egy kicsit zavarban vagyok. már többször is említettétek, hogy túl hosszúak a fejezetek, most pedig azt mondod, hogy sok a leírás. Nem igazán értem. Egy regény nem attól regény, mert hosszú? Eleve nem nagyon tudok sok helyen rövidíteni, mert egy idegen, másik világról írok, ha nem ismertetek dolgokat, érthetetlen lesz a történet. Egyébként olvastad a Páriszi Notre Dame-t? Na, ott aztán tényleg rengeteg a leírás. Van, hogy egy épületről több oldalon keresztül áradozik Hugo. Végig sem bírtam olvasni.
Szóval leszabok én szívesen a sztoriból, de akkor nem lesz oda a hangulat és a logikus történet vezetés?
Köszi az észrevételeket.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Ó, ezt nekem újra elölről kell olvasnom, és jegyzetelnem kell...
Van itt két mondat, ami nekem kicsit furcsa: "Meghoztam a vacsorátok" - ( at? ) Lehet, hogy helyes úgy is, csak megakadt rajta a szemem.
"Tagjaik csontsovány, szürke bőrük ráncos volt." - Inkább minden tagjuk csontsovány, mert a tagjaik az többes szám. ?
A kislánnyal már képben vagyok nagyjából, de még mindig elvisz a sok leírás, sebaj, készítek magamnak egy kis összefoglalót a szereplőkből, helyszínekből.:) A furgák tetszettek.:)))

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

Az első fejezetből kihagytam az utolsó részt, de attól még így is érthető a történet folytatása.

Válasz