Ócsai Norbert üzente 7 éve

És ha a papaparlement és mamaparlament közös nevezőre jut, lesz egy egyesült babaparlament :)

Válasz

Máté Nemes üzente 7 éve

Humoros írás! Véleményt azonban nem fogalmaznék, nem szoktam politizálni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nekem tetszik, különleges, buzdító hangulata van, kellenek a nők mindenhová, mert ha nincsenek ott mindenhol, féloldalas a világ.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Tetszett akkor is, tetszik most is. Nagyon aktuális.

Válasz

Kate Pilloy üzente 10 éve

Érdekes volt, a kommentekkel együtt. :) Nem tudtak ékezet nélkül olvasni? Semmi nem jó nekik, akár a politikában!

Válasz

Balogh Zoltan üzente 10 éve

Ide feltett írásaim első darabjai közül való, kommentekkel együtt. Olyan három éve.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

papakormány, mamakormány?:)) Nekem tetszik a humora:)) Nem politizálok, a témáról nem tudok kompetens véleményt mondani, annak én is örülök, hogy meglettek az ékezetek:) Remélem olvashatok még néhány ilyet, végig mosolyogtam, az írásmód tetszik:)

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Kedves Zoltán!
Neked is Boldog karácsonyt! És nagyon örülök, hogy megvan a billentyűzeten a magyar!!! :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 13 éve

Szatmariusz
Köszönöm a szakmai segitséget mindenkinek, ime megvannak a bíllentyüzet magyar betűi. Persze ,egy kícsit még keresni kell öket , de kitartok.

BÉKÉS,BOLDOG, KARÁCSONYT KIVÁNOK MINDENKINEK.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Azt hiszem, hogy Bori sok mindenre rávilágított. Valahogy tényleg el kéne bánni a billentyűzettel, mert így még olvasni is nehéz. Nekem olyan billentyűzetem is van, amin nincs á meg é betű. A többi van, de ezeket még nem sikerült megtalálnom rajta.

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Szatmáriusz! Küldtem privát üzenetet, itt a networkon... :)

Válasz

Balogh Zoltan üzente 13 éve

Szatmariusz.

A kritikat elfogadom, sot szivesen veszem.Nem magyarazkodom mert amit magyarazni kellaz nem er semmit. Talan a cim vegen a kerdojel es a vicces cimkezes adhatott volna nemi tampontot. Ha van idod legy szives olvasd el aNem utazom.-at is irjal arrol velemenyt.
Koszi Szatmariusz

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

No komment.

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Azon kívül, hogy tele van az írás helyesírási hibákkal, és számomra legalábbis nagyon zavaró az ékezetek hiánya, és emiatt nehezen követhető a gondolatmenet, most csak a stílusbeli problémákkal és a mondanivalóval szeretnék foglalkozni.
„Holgyeim, onok hiaba vannak tobbsegben az onok erdekeit senki nem kepviseli a papaparlamentben” – ezt nem egészen értem, hogyhogy a nők többségben vannak? milyen értelemben? úgy általában, a népességben? mi az, hogy senki sem képviseli az érdekeiket a parlamentben? tudomásom szerint vannak nőjogi szervezetek, és számos nő akik politikusként, képviselőként tevékenykednek.
„Onok ezt nem nezhetik olbetett kezzel!Onoknek lepni kell!” – Önök.. szóismétlés, redundancia
„Pici apro lepesekkel csinosan, meg mielott a papaparlament el nem huzza ugy a notajukat” – nekem döbbenetes ez a stílusváltás, az elején egy komoly hangvételű cikkre készültem, most meg ez a pici, csinos lépések… hát ez jócskán sztereotipizálja a női nemet…
Az is furcsa, hogy néhol mintha a nők védelmére kelne a mesélő, máskor meg éppen az az érzésem támad, hogy csúfondáros hangvételben szól róluk.
„Olyan almosan dontenek dontogetnek, az onok szemelyisegi jogairol, tologatjak elore hatra a nyugdijkorhatart, mintha onok nem is lennenek erdekelve a dologban.” – ha a nőkről és a nők jogairól szól a dolog, érdemes lett volna olyan döntéseket feszegetni, amely csak és kizárólag a nőkre vonatkozik, mert a személyiségi jogok, a nyugdíjkorhatár éppúgy érinti a férfiakat is. Női problémák pl: a bölcsödék alacsony száma, a csökkenő szülési szabadság, a nem méltányos foglalkoztatás, munkahelyi és fizetésbeli megkülönböztetés stb.
Nem tudom , van -e onoknek szovetseguk? Ha van , akkor biztos ferfi a vezetojuk. – nem, a nőkkel kapcsolatos szövetségeknek általában nő a vezetőjük
„Ha ez igy megy tovabb (mi?), akkor rovidesen megvalosul-- kiteljesedeik a ferfi uralom, a patriarchatus, a romai kontinuitas eredmenyekeppen. Es akkor, nem lesznek szulesznok ,csak szuleszbacsik, ovobacsik, meg nem lesznek kedvesvoverek, csak kedves... na ezeket , hogy fogjak hivni Meg szinesznok sem lesznek?! S ha tovabbgondolom, hogy a divat bemutatokon a noi divatot is ferfiak fogjak bemutatni, elore ram jon a rohoges.” – ennek a bekezdésnek nem értem a gondolatmenetét… mintha arról lenne szó, hogy a női nem egyszer csak kihal, eltűnik,megszűnik létezni… mi a kapcsolat a nők jogai és e között? vannak már „szülészbácsik”, sőt, férfi ápolók, így ezek a hasonlatok nekem itt egy kicsit sántítanak. Férfi modellek is léteznek a divatszakmában. Miért kellene a női divatot férfiak bemutassák?
„Be kell jussanak a parlamentbe szamaranyuknak megfelelo letszamban Kovessenek el mindent, ott legyenek!” – jelzem: a nők már bent vannak a parlamentben, de miféle számarányokról beszélünk? a népességről van szó? több a nő mint a férfi? hogyan tudnánk leellenőrizni ezt az adatot?
„Annyi jokepu pasas van ott, es ugy unatkoznak az oket nem erdeklo , nem erinto vita alatt, hogy meg szunyokalnak is. A parlamenti szunetekben lehetoseg nyilik egy kis flortre is” – én nem agyok egy nagy feminista, mégis borzasztóan zavar e mondat, rettenetesen degradáló és csúnya megfogalmazás a női nemre nézve… itt is érthetetlen a gondolatmenet: először arra bíztatja a npket, hogy vegyenek részt a parlamenti életben, de mikor végre ott vannak, akkor meg úgy jön le, mintha nem lennének képesek hasznos dolgokkal foglalkozni, csak a flörttel, a jóképű pasikkal stb. Ennyi erővel nem kell törekedni a parlamentbe való bejutással, elég ha az ember elcsábít egy gazdag hímnemű politikust, máris rendezve van az élete…
„Es akkor nezzek meg a papaparlament tagjait izgalmi allapotban!!” – ez szexuális célzás? Ha nem is annak lett szánva, eléggé kétértelmű…
Összegzésként: nem igazán értettem, hová is akar kilyukadni az írás, mi a célja, a nők érdekében való felszólalás, vagy ellenkezőleg, a nők tehetetlenségének becsmérlése. A feminizmusnak annyi ágazata van, hogy ha az ember egy ilyen témájú írásra vállalkozik, akkor sokkal felkészültebbnek, tárgyilagosabbnak kell lenni, precízebben meg kell mondani hogy mi a téma amiről szó van, mert így nehéz kihámozni az értelmét. Zoltán! A magyar karaktereket könnyű beállitani a billentyűzeten, szívesen segítek benne privátban.

Válasz