[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem neked szólt,hanem a borinak. Egyébként, ha beregizel az Obb lapjára -ott a weblap cime- akkor oda is tölthettek fel. Az egy novellaíró iskola.

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

Nem vettem észre Ö.Ö.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez az OBB,ha észrevetted,akkor a karcolaton a mi hsz-elés próbálkozásunk alá jelezte,hogy mi a teendő.Ekkor léptem rá a nevére és kiadta ezt az oldalt.

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Szerintem nem, az Obb, az egy másik valaki, a Bogu csak kimásolta a főoldalon található információt az illető aláirásával együtt.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Ez az oldal már egyszer az utamba akadt... De már nem is emlékszem, hogy mikor és miért.

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

Tisztázzunk valamit. Most akkor Obb Balogh Gyula?

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Ez egy igazán profi oldalnak tűnik, és segítőkésznek. Na, ide kell regizni annak, aki kemény kritikát akar kapni. Üdv Gyula! Isten hozott nálunk!

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Nini Bogu, hát itt vagy? Na megyek megnézem gyorsan ezt az irnikéket. :)

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Én nem szoktam vele foglalkozni, csak ha befejeztem amit írok. :)

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Én meg most úgy csináltam, hogy a magyaritott wordban a szimbólumoknál kiválasztottam egy félhosszút, hozzárendeltem egy billentyűkombinációhoz pl alt+* és ezentúl az lesz a gondolatjelem.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Szerintem billentyűvel nem lehet olyan fajtát írni. Én open officet használok, abban a különleges karakterekben van félhosszú, és arra szoktam a megírás végén lecserélni az egyszerű gondolatjelet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

http://írnikék.hu
IRNIKÉK Kezdőlap
Üdvözlünk te bátor publikálni vágyó!
Ezt az oldalt azért hoztuk létre, mert szükségét érezzük egy netes publikálás előtti szűrőnek, és ezt a funkciót szeretnénk betölteni.
Főleg novellákkal foglalkozunk, legyen az bármilyen gyenge minőségű, megpróbálunk a segítségetekre lenni, hogy, ha lépésben is, de közelebb kerüljetek egy színvonalas írás elkészítéséhez. Természetesen naponta csak egyet küldjetek, minden novellát kirakunk és véleményezünk.
Sajnálatos módon elszaporodtak az olyan internetes oldalak, ahol boldog-boldogtalan feltöltheti az írásait, majd egymást körbeölelgetve dicsőítik a borzalmasabbnál borzalmasabb firkálmányokat, azt hazudva egymásnak, hogy Művészet, amit csinálnak.
Vannak olyan oldalak, ahol szerkesztők szűrik meg az írásokat, és csak akkor kerülhetnek ki, ha megfeleltek a minimális elvárásoknak. Sok helyen ez is kétséges, mert a szerkesztők vagy nem veszik komolyan a dolgukat vagy pedig túlzottan leterheltek, hogy megszabaduljanak a sok írástól, gyorsan kirakják, ezzel kicsit becsapva a szerzőjét.
Kevés az az oldal, amelyik komolyan veszi feladatát, és az azzal járó felelősséget az anyanyelvünk és az olvasók felé. Ezek közül a Karcolat.hu-t tudnánk kiemelni, amely oldal minden tiszteletet megérdemel, náluk sok írás végzi a süllyesztőben, mert nem megy át az előzetes szűrésen. Ez így van rendjén!
Mi segíteni szeretnénk az olyan kezdő írónak/írogatóknak, akik nem szeretnének a kétes-kétséges dicsfényben tündökölni, és mások borzadályait dicsérgetni, csak azért, hogy az ő írásaikat is viszont dicsérjék. Mi itt nem ezt tesszük, ha fáj a vélemény, amit az írásodra kapsz, akkor máris lépj ki innen! Nem érzékeny lelkeket ápolunk, hanem szigorúan górcső alá vesszük az írásodat.
Lehetőleg rövidebb írásokat küldjetek, hogy ne terheljétek feleslegesen a szerkesztőket. Mint mondtam: minden írást kiteszünk és véleményezünk, természetesen kivételt képez, ami ütközik a hatályos jogszabályokkal vagy etikailag nem megfelelő tartalommal bír.
Örömmel várjuk az éles szemű kritikusokat is, akik további segítséget nyújthatnak a szárnybontogatóknak. De mindenki megpróbálhat segíteni a másiknak, mert a saját írásában tudja a legnehezebben az írópalánta megtalálni a buktatókat, lehet, hogy másnál megleli, és ha szól, akkor segít.
Ne elégedjetek meg a kétes értékű sikerekkel, próbáljatok meg egyre jobban írni!
Mindenkinek sok sikert és kitartást! Obb

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Köszi szépen! :)

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

hát, azt nem tudom, de van rá egy egyszerű és praktikus megoldás. én először ctrl c kombinációval kimásolom, utána pedig amikor kell, ctrl v-vel mindig beillesztem.

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Húha, hát ha még azt is meg tudnád mondani, hogy milyen billentyűkombinációval érem el azt a kötőjelet, akkor még egy virtuális csókot is kapsz tőlem! Vagy a szimbólumokból rakjam be valahogy irás közben?

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

szívesen. örülök, ha segíthettem. te gondolom régen ezt használtad: -
most pedig ezt: —
de valójában ezt kell használni: −

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Jajj Ingrid köszi szépen! Nagyon sokat segitettél. A hosszú gondolatjellel kapcs: valahol olvastam hogy ezt kell használni, azt hiszem pont a karcolaton, előtte minusz jelet használtam, s az meg azért nem volt jó. Tizenöt éves forma: a word helyesiróm szétszedte... Megfagyott rajtuk a csönd: sokszor használtam már, ez amolyan szóhasználatom nekem, egyéni stilus, az ácsingál is létező szó, álldogál, de valóban ki lehetne cserélni egy másik szóra, mert végül is nem tájszólásban lett irva az egész. A logikai buktató, amit csak aztán vettem észre, hogy megirtam: valóban nehezen hihető hogy egyedül feltartja a pacákokat, de az csak egy kisebb társaság, és azt hiszik hogy az ablakból még rájuk szegeződik vagy két puska. Ami nehezen hihető: hogy tököltek 3 órát a helikopterek, miért nem ért oda hamarabb az erősités, hát azért, mert iszonyú hideg volt, és befagytak és széttörtek mint a vonatsinek. :)
Gáspár bá, tényleg kicsit terminátoros lett, azon javitani kell.
A Szeretlek, nem az utolsó szóra vonatkozik, mert az tényleg a Köszönöm volt, hanem Erzsi arról kérdezi, hogy mikor Gáspár bement a pajtába a születés után, mit beszélgetett velük, miket mondtak neki ott utoljára. Köszönöm hogy elolvastad, és hogy véleményezted. :)

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

1. Nem ezt a hosszú gondolatjelet kell használni párbeszédeknél.
2. "és az asszony már nagyon annyira volt" -- ezzel a kifejezéssel még életemben nem találkoztam. tényleg szokták így mondani?
3. "Egyedül adott neki életet?" -- mindenképp csak egyedül adhat neki életet, csak ő szül. Inkább úgy kéne írni, hogy "segítség nélkül" vagy valami ilyesmit.
4. "Erzsi belefáradt." -- mibe fáradt bele? A történet hallgatásába? Inkább "Erzsi elfáradt".
5. "A pohár víz után nyúlt, kortyolt egy keveset és visszafeküdt a párnára." -- a mondat elején a névelő teljesen felesleges.
6. "Gáspár megbámulta Erzsi kezén a ráncokat" -- elég a simán "bámulta" Igy olyan érzést kelt, mintha életében először látná a kezét.
7. "zsibongó csapat hajléktalant" -- a csapat zsibongó hajléktalan
8. " az meg már teherszállító." -- ez új mondat, tehát nagybetű, vagy az előző tagmondat után vesszőt kell tenni.
9. "Türelmetlenkedtek az emberek, háborogtak, hogy itt ragadtak éppen karácsonykor, és sokan, mikor meghallották, hogy ott kell éjszakázniuk pánikrohamban törtek ki." -- az ünnep nagy betűvel, a pánikrohamban előtt vessző.
10. "Az asszony egy hólepte padra ült, lábai között kicsiny batyut szorongatott" -- ez a mondat helyes, de mikor a lábai között részt olvasom, olyan kép ugrik be, mintha a nemiszervénél tartaná.
11. "tizenöt éves forma" -- na most ezzel a kifejezéssel magam is bajban vagyok, mivel Wilde egyik regényében ezt egybe írva láttam.
12. "Szakadt róluk a rongy" -- a víz szakad rólunk. Inkább szakadt rongyaikban vagy ehhez hasolnó.
13. " Hallotta, érezte, hogy nagy a nyüzsgés az udvaron, kicsit meg is ijedt, hogy nehogy idegenek" -- a nehogy előtti hogy felesleges.
14. "A szemeiben egy különös meghatottság" -- olyan, mintha a mondat nem lenne befejezve. Páros szerveket egyes számban írunk, hacsak nincs különösebb ok a többes szám alkalmazására.
15. "ágyból dirigálta Gáspárt" - dirigált Gáspárnak.
16. "aki ki kellett, hogy pakolja" -- akinek ki kellett pakolnia.
17. "Ahogy reccsent a csontja és a vére kifolyt a fehér hóra úgy támadt fel Gáspár elméjében a világosság" -- úgy előtt vessző.
18. "Úgy állt Gáspár a két puskával a kezében, mint a végítélet." -- egyszerre szegezett rájuk két puskát? Kicsit nem terminátoros?
19. "Megfagyott rajtuk a csönd." - a csönd nem fagyhat meg rajtuk.
20. "Menjetek az garázsba, vigyétek az autót." -- nem az, hanem a, de gondolom ez csak véletlen.
21. "ácsingálló" -- még ezt a szót sem hallottam, de attól még lehet, hogy helyes. Bár ha tájszólás, nem tanácsos beleírni egy ilyen stílusú műbe.
22. "felburrogott" -- felberregett
Számomra elég hihetetlen, hogy a nemzetbiztonsággal ki tudott babrálni egy vénember.
Az öreg a végén azt mondja, hogy a lány "Szeretleket" mondott neki, de igazából "köszönömöt". most akkor ez hogy van?
tetszik ez az írás. Már elolvastam azelőtt, hogy írtál volna az Eszmecserébe. Véleményt is akartam hozzá írni. látszik, hogy sok munkát fektettél bele és megérte, mivel nagyon élvezhető olvasmány.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Semmi baj Bori, már letettem róla, hogy hosszon belül maradsz! :DDDD

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

Ezt is a Karácsonyi pályázatra irtam, de azt hiszem megint bajba vagyok a hosszával! :)

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Ez megható volt:) Azok a fekete autós emberek jól megleptek!:)

Válasz