[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Sajnos Ukrajnában nagy a szegénység. Ha így folytatjuk hamarosan nálunk is beköszönt a nagy nihil. Ettől függetlenül csak dicsérni tudom az Ukrán holokauszt c. írásodat. És, a kis cigánylányról írtak is ütősre sikerültek.

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

tapasztalataim szerint az ukrán állam nem semmizi ki az itteni magyarságot, ahogyan a cigányokat sem. csak annyira semmizik ki a kisebbséget, akár az ukránokat. de tény és való, hogy az itteni magyarság nagyon sokat köszönhet Magyarországnak. sok morális és anyagi támogatással próbálják életben tartani minket, de sajna, egyre kevesebb sikerrel. Igen, kárpátaljai vagyok.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A tétlenség rossz gondolatokat szül.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Igen, ez nem újdonság. Több munkahely kellene....

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Nálunk is van olyan család, akik a segélyekből élnek, de alapjában véve tisztességesek. Nem lopnak, nem kötözködnek, nincs gondjuk a törvénnyel. Szerencsére...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Te Ukrajnához csatolt volt,magyar területen élsz. Ott ugyanolyan kisemmizettek a magyarok is mint a cigányok. Jobban működik a testvériség,egyenlőség,egymás segítése. Pl:nem lopják a szüleid tyúkjait stb.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Sylvi, ez az állam hibája,mert amikor a friss diplomásoknak sincs munkahelye,akkor persze,hogy a buta,garázda,műveletlen, kötözködő cigányokat sem veszik fel sehova.

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

sok cigány a segély miatt? plusz, nekik nem kell a pénz az olyasmire, mint az egyetem, nem járnak nyaralni, nem prada cuccokban járnak. szóval, az ilyeneknek bőven futtja sok gyerekre. természetesen vannak kivételek. nem tudom ponotsan, nálatok milyen szinten van most a cigányság, de nálunk a roma férfiak idény munkákból élnek, a nők a határon cigarettát csempésznek, sok gyerek koldul, és rengeteg közöttük a sokgyermekes család. kb. olyanok, mint amilyeneket leírtam a novellában.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Igen, ez igaz. Anyukámék is nyolcan voltak, és a tanyán dolgoztak. Sosem voltak gazdagok, de megéltek. Akkor azonban bármi is volt, eltartotta őket a föld. Ma már nem gazdálkodik így szinte senki. Hová vállalnak akkor ennyi gyereket, főleg úgy, hogy egyikük sem dolgozik? ( a romákra gondolok most...)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Apámnak hét élő testvére élte meg a 80 évet. Tanyasiak voltak,de a városban is volt téli szállásuk egy takaros ház. nagyapám béreseket tartott,és kupeckodott a földművelés mellett. Megvette a lesoványodott marhákat a hajdúságban,feljavította őket és lábon lehajtotta a gyereki segítségével Fiumébe.Ebből középfokon ,paraszt létére kitaníttatta minden gyerekét. Egy repülőgép mérnök lett,egy lánya pedig a szolnoki főposta igazgatója. A legkisebb lánya apácatanár végzettséget szerzet. De,könyörgöm,nem úgy hullott az ölébe a föld. Úgy bérelte először,aztán ahogy nőttek a fiai,úgy fogta be őket is munkába. Dolgoztak és gyarapodtak.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Személy szerint 9 gyerekessel még nem találkoztam. Viszont az tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a magyarok is felvállaltak ennyit. Akkor valahogy a tanyasi világban, a mindenki magáért felel elvbe, teljesen belefért. Ma már viszont nem.... de kivételek vannak. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az "átkosnak nevezett szocializmusban" munkakényszer és munka is volt. Mindenkinek,a cigány felnőtteknek is muszáj volt dolgoznia,mert különben lecsukták k.m.k-ért. A mai modern világ a cigányok bitangsággal megszerzett pénzen hazardírozik,és csapja be a társait,és a magyarokat. (uzsorások,futtatók,lakásüzérek,rablóbandák stb) Képtelenek integrálódni,szorgalmas,kis güriző hangyaemberkékké válni,mint mi,hülye magyarok. bedőlünk a meséiknek,szórjuk az állam pénzét-és a nép adóforintjait- a cigány programokra,azok meg eltapsolják a pénzt. (Kolompárék stb) A cigány,ha éhes,vesz,ragad és ölni is képes! Nem szeretnék a szomszédjukban lakni,mert csirke nem maradna az ólamban,sőt megvárnák míg levágom a disznót,aztán kirabolják a füstölőt,meg a kamrámat...

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

csak azért bátorkodtam kilenc gyereket írni, mert a cigányoknak mindig sok gyerekük van. oké, tudom, hogy ez sztereotípia, de valóságos.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

De ez nem igaz mindegyikükre. Élnek nagyon rendes családok, én ismerek ilyet. Viszont a rosszabbik fajta valóban azt hiszi, hogy önmaga ítélkezhet... de ez nyilván abból adódik, hogy régen a cigányok valóban nem dolgoztak, hanem szekerekkel, lovaskocsikkal járták az országokat, és jósoltak, zenéltek stb. az embereknek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A cigányok törvényeken felülállóknak képzelik magukat és az a téveszméjük,hogy a magyar népnek kötelessége őket eltartania. Ők szegregálj saját magukat,mert elkülönülten,csoportosan tengődnek.nekik ez a szabadság és az élet. jelszavuk:amíg van másnak,minek termesszünk mi élelmet. Onnan veszünk el,ahol van. Félelmetes erő felheccel csőcselék. Isten mentsen meg tőlük!

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

A roma származású emberek egy különleges kategória manapság. A mi falunkban is vannak, és szerencsére nincs baj velük. A kiváltságaik persze megvannak, kedvezmények, önkormányzati segély stb. de rendben élnek a közöttünk. Nekem is vannak roma ismerőseim, barátaim, akikkel rendszeresen beszélek. Viszont amit a televízióban mutatnak, hogy milyen közveszélyesek tudnak lenni egyes helyeken a romák ha összeverődnek... na az már brutalitás. És az íráshoz csak annyit, hogy minek 9 gyerek egy olyan helyen, ahol alig jut étel ennél kevesebbnek is?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nekem sok homo erotikus írásom van fenn a mellesleg történetek. hun. Most belinkelek ide egy finomított változatot a férfi protitúciórol. Ezt is a kényszer szülte

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

arany szavak, Eszter.
azért esik kevesebb szó a férfi prostitúcióról, mert még nem annyira elterjedt. plusz, egy férfi soha sem annyira kiszolgáltatott ebben a szakmában, mint egy nő. hacsak nem nagydarab, agresszív pasasok tartanak igényt a szolgáltatásaikra.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Érdekes volt. Tény hogy ebben az országban ( és még jónéhány másikban is ) durva előítéletekkel néznek a cigányságra. Én köztük élek, vannak roma származású barátaim is és nyilván nem érdemli ezt mind. Nem gondolom hogy amit a végén választ, az könnyű pénzszerzési mód...
Viszont a sok megkülönböztetés és hátrány mellett rengeteg előnyük is van a származásukból, amit szintén rendszeresen látok, ez egy nagyon nehéz téma.
Útszéli nők meg nem lennének, ha nem lenne rájuk igény a férfiak részéről, nem igaz?:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Egyenjogúság is van a világon: nagyon sok férfiprosti is van,akik a testükből élnek,és jól élnek. Csakhogy ezekről kevésbé esik szó.

Válasz

héder ingrid üzente 13 éve

semmivel sem jobbak. nehéz meghúzni a határt a tisztességes és tisztességtelen cselekedetek között. minden nézőpont kérdése.bár én még mindig jobban tisztelem az ilyen nőket, mint azokat, akik lopnak, csalnak, ölnek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Remekül megszerkesztett,drámailag jól felépített élvezetes olvasmány. Természetesen a szakma szabályai szerint levonja a végkövetkeztetést. A sok kudarcélmény felsorolásával mintegy felmentést ad a lánynak,amiért a könnyű pénzszerzési módot választotta. Most azonban én teszem fel a kérdést:mennyivel különbbek azok a nők,akik a jólét érdekében prostituálva magukat gazda,idős,ocsmány férjeket fognak magukat,hogy aztán mellékutakon keressék a gyönyört. (érdekházasság=prostitúció) ezt az analógiát én találtam ki. Jó lenne,ha tagolnád az írást szakaszokra,mert nehéz olvasni.

Válasz