[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

De,sok cukros zsíros kenyeret megettünk gyerekkorunkban! De,csak ezért volt cukrunk,mert a 2 gyerekes hadiözvegy nagynéném, a tanyánk mellett lévő cukorgyárban dolgozott minden kampányban,és szociális juttatásként egy zsák cukrot is kapott a fizetése mellé.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

A szüleim is sokat meséltek arról, hogy sokszor édesség helyett cukros kenyeret ettek, meg a mamám még egy kanál lisztből is tudott főzni.... Ők is nagyon szegénységbe éltek. Most már egyenesbe jöttek, nyugdíjasok, és kényeztetik az unokákat, persze mértékkel.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Minket nem kellett tanítani,mert olyan szegények voltunk mint a templom egere. Százszor is megnéztük a k iratban lévő játékokat és" megvettük őket szemmel"

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Engem a szüleim mindig arra tanítottak, hogy túl nagyon kívánni sosem szabad. Ezt próbálom átadni. Persze, az ember megpróbál megadni mindent a gyermekeinek, de az se jó, ha teljesíti minden kívánságukat. De manapság tényleg szabadabb a kívánságműsor.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ha arra gondolok,hogy gyerekkorunkban egy-egy zacskó savanyú cukorkát kaptunk amikor apámnak fizetése volt, ezt osztottuk be egész hónapra. Mára már ,nagyon elszálltak a mai fiatalok.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Én mindig megpróbálok vigyázni arra, hogy az enyéim ne kívánjanak lehetetlent. Eddig még egészen jól haladunk. Remélem, hogy a csillagokat nem fogják akarni.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Az ugróegérrel kezdték,most a póninál tartanak,aztán meg majd " Ide nekem az oroszlánt is!" következik.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Hú, mi volt itt! Nagyon lemaradtam, most aztán gőzerővel olvashatok. :) Póni? Az igen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mezőfalván laknak és a melléképületekben már nincsennek állatok. Ott csinált az apjuk nekik egy karámot. Hátul pedig van egy 800 négyszögöles elvadult kert,amiben semmi nincs csak gaz. Legalább nyáron lelegeli a kis állat,ha túléli a telet.

Válasz

Bökös Borbála üzente 13 éve

És hol tartjátok a lovat? A panelban? Vagy van valahol neki kert, legelő? :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mindig ez van. A gyerekeknek már a kanárin,hörcsögön,nyulakon, tengerimalacon,kutyákon kívül számtalan állatot megvetettek velem,így utólag,aztán mikor hamarosan elpusztultak volt ám nagy gyász és sírás. Most is hiába mondtam nekik,hogy télen nem szoktak lovat venni. meg is fázhat,elpusztulhat,nem,és nem. Olcsó vétel,szerintük:csak 80 ezer Ft.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Hát engem hiába állítana bárki is ilyen kész tények elé, mert kifizetni azt nem tudnám:)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Azt hiszed,megkérdezték,hogy van-e rá pénzem. Megírták a leveleket (anyjuk által) a Jézuskának,és,mert volt egy alkalmi vétel az apjuk elhozta hitelbe a lovacskát. Kész tények elé lettem állítva.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Egy egész lovat??? Az nem semmi! :) Én csak egy görkorit tudtam venni a lányomnak, a fiamnak meg még semmit, nem tudja mit szeretne... Jó dolguk lehet azoknak a gyerekenek:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Karácsonyra megvettek velem egy eleven pónilovat!

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Gratulálok hozzájuk, biztos nagyon aranyosak! Az én gyerekeim már nagyobbak, nem hisznek a Mikulásban sem, de az édességet ők is várják!:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nekem három rosszcsont dédunokám is van: 1,5, 2,5 és 5 éves rosszcsont fiúk,akik hétfőn az ablakon,a függönyt félrehúzva leselkedve várják,hogy jön a papa és biztosan találkozott a Mikulással...

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Dehogy nyalogatni, agyondicsérni, én sem teszem ezt azzal ami nem tetszik. Akkor inkább hallgatok. Én segíteni senkinek sem tudok, mert nem vagyok író, de ha van köztünk ilyen, attól inkább azt várnánk hogy utat mutasson, ne pedig kedvet szegjen. Úgy tudom van unokája. Őket is így terelgeti az életben? Aki már ennyi helyen járt, ennyi mindent látott, tapasztalt, annak nem át kellene adnia mindent amit csak tud? Higgye el, lehet azt jószándékba is csomagolni, átkötve egy kis kedvességgel:) A szavak úgy is szavak és az Imi megértette volna, nem hülye, csak fiatal. Kezdő még az életben is, nem csak az írásban. Viszont - és ez sokat elárul róla - olvas, ír, zenél. Sok területen kipróbálja magát és ez mindenképpen becsülendő. Lóghatna lent a téren is, vagy bandázhatna, akármi, ilyen is van persze. Általánosítgatni viszont nagyon nagy hiba lenne, nem ismerhetjük őt. Itt csak egymás írásait ismerjük, néhány gondolatát a másiknak, de az embert nem, így hát a személyét érintő bírálat nem helyénvaló. Na de kár ezt tovább dagasztani, nem sül már ki belőle semmi jó:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Eszter: nem nyalogatni,agyondicsérgetni kell,akármilyen kezdő is itt amint látom (14-15-19 évesek) a legtöbb tollforgató,hanem megbírálni a satnyára sikeredett fogalmazványaikat. Ami azt illeti,a Bölcskei a maga 15 évével és a zenekarával nagyon is elvan szállva magával. A többiről nem is ejtenék szót.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Persze, nem is azzal van a baj, hanem a módjával. Mivel tudom hogy van szíve, biztosan másképp is meg tudná mondani a véleményét. Nem azért hogy szeressék, vagy tiszteljék, hanem mert egyszerűen valahol jó ember, ez azért egy-két írásból kiderült.:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A vélemény szabad.

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Na mi van már itt.... Kedves Gyula! Nem muszáj mindig mindenkinek megmondani a frankót, főleg úgy hogy nem is ismerjük egymást igazán. Ha nem tetszik egy történet, vagy írásmód, megmondhatjuk persze, de azt gondolom van ennek igazán emberi módja is, nem kell egyből elásni sem a művet, sem az alkotóját. Nem vagyunk egyformák, valószínűleg az ön történetei sem tetszenek mindenkinek. Ön már tett le valamit az asztalra és ezért minden tiszteletem, de nem éppen ez az ami miatt inkább segítenie kéne, biztatni, támogatni, jó irányba terelgetni az ifjú palántákat? Ettől az ön érdemei nem kisebbednének, sőt...
Ezek után nem biztos hogy bárki is számít majd a kritikáira...
A művel kapcsolatban nem tudok mit mondani, olvasom, várom a folytatást.
Nem tudom ki az a Vonnegut, de nem is hasonlítgatnék. Mindenkinek megvan a maga írásmódja.
A fiatalokról csak annyit hogy bármilyenek is, az nyilván valaminek az eredménye.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ma például azért ültem egész nap a gép előtt,mert a Bogumil Patikája c. könyvemnek a bővített átszerkesztett harmadik kiadását tördeltem át, illusztráltam és korrigáltam. Közben kikapcsolódásból rá-rá néztem arra a négy weblapra ahol ezen a lapon kívül rajta vagyok. Írj leányom,és azzal bizonyítsd be,hogy rátermett ifjú irodalmár Titánia vagy!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem kell mellre szívni,előtted az élet,még alakulhatsz.

Válasz

Bölcskei Imre üzente 13 éve

Kezdek begurulni. Semmi kedvem az összes kommentáromat makulátlan helyesírással legépelni plusz kifogásolhatatlan stilisztikával. Péntek van, a napom felét egy sportversenyen töltöttem és roppantmód fáradt vagyok. Nem szerettem volna tiszteletlen lenni egy 69 éves öregemberrel de, hogy ilyen lenéző módon kritizáljon az enyhén szólva is rosszul esik. Természetesen mindenki megoszthatja a véleményét és úgy ahogy szeretné az áldott-jó internetnek köszönhetően. Nade, kérem! Hogy jön ide a parti és a drog? Meg, hogy nem tudom mit akarok? Egy magára maradt 69 éves öregember akinek valószínűleg csak annyi jön le a fiatalok mai életéből és szokásaiból hogy nyugatmajmolás és féktelen/végeláthatatlan görög orgiák és dorbézolások azt azért sajnálom. Rengeteg értelmiségi és sokra érdemes fiatal van még ebben a hanyatló társadalomban is. Megszeretném ezen felül még közölni, hogy egy olyan közösségi oldalon ahol a kommentárok körülbelül eddig az angol teadélutánok hangulatáig jutottak el, most sikeresen elérték az egymás szidását.
Balogh Gyula Én így szeretlek!

Válasz

K. Katey üzente 13 éve

ó köszönöm! látja ez itt baj. a folytonos lenézés. csak úgy sugárzik magából.
és képzelje tudom ki volt és olvastam is. bár nem volt rám túl nagy hatással.
és igazán sajnálom, hogy nincs időm egész nap a számítógép előtt ülni és pötyögni.
az bizonyos lesújtó vélemény pedig... no comment. ugyanis rojtosra beszélhetem a számat, akkor sem fogom tudni bebizonyítani, hogy a maga általánosítgatása eszement baromság. na mindegy is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A nagy íróktól lehet ellesni a fogásokat,stílust. Te nem olvastál Vonneguttól,sőt azt sem tudod ki volt. Ő egy nagy amerikai író,aki egy új stílust teremtett. A mai fiatalokról pedig megvan a magam külön bejáratú,lesújtó véleményem. te is a vagdalkozás helyett inkább írnál valami normális,ütős novellát és feltennéd a lapra!Aztán,majd ízekre szednénk.

Válasz

K. Katey üzente 13 éve

ó egek! egy kommentnél elpötyögött valamit. mellesleg az, hogy beleakarta vinni arra utal, hogy az ő írását szereti, és a saját stílusát aszerint akarja rendezni. nem pedig majmolja.
és már megint az állandó általánosítás. hogy jönnek egyeltalán ide a drogok? ezt azoknak kántálja akik drigfüggők, ne pedig nekünk.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szerintem az Imre hozakodott elő ezzel a Vonneguttal:"...Igyekeztem egy kis Vonnegut hatást belevinni sajnálom. Ha nem tetszett ez van..." Ráadásul máris van benne egy helyesírási hiba:"...sajnálom. Ha ..." a sajnálom után , és a ha az kisbetűvel írandó jelen szövegkörnyezetben. Ti,fiatalok azt sem tudjátok,hogy mire vágytok. Főleg ha bedrogoztok egy partin.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A lapon nem találok archívumot,így nem tudok előkeresni régebbi írásodat. Majd a folytatásokat sorban elolvasom,és meg fogom őket kritizálni.

Válasz

K. Katey üzente 13 éve

ki a fene akar Vonnegut olvasni? ez minket már nem érdekel. sajátos humorra és újfajta bemutatásra vágyunk, amivel szerintem Imi tisztában van. a történet pedig azt sejteti, hogy még nincs vége :D amit én nagyon is remélek. :D :D

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem tudok képbe kerülni. Erőltetett szarkasztikus humora meg sem közelíti Vonnegut már,már kommunista, az amerikai életformát elutasító, pikírt lázadását. Nekem zagyvaságnak tűnik. Most lehet,hogy ez valami szatíra lenne? Társadalmat leszóló pamflet. Mindenesetre meghökkentően semmitmondó írás.

Válasz

Bölcskei Imre üzente 13 éve

Akkor kérem nézze elemző szemmel. Próbálja meglátni, hogy mire leszek még képes ezzel a történettel. Olvassa el régebbi novelláimat és ítéljen kérem egy teljesebb összképről.

Válasz

K. Katey üzente 13 éve

Gyula nem értem mi baja vele. nekem tetszik. :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Vonnegut ide vagy oda, az avantgárdnak,dadaizmusnak,nonkomfortizmusnak és egyéb izmusoknak-köztük a szocreálnak is- már befellegzett. Érthetően kell írni. Ha,egyszerű olvasói szemmel nézem, ez az írás egy luftballon,mely belül üres.

Válasz

Bölcskei Imre üzente 13 éve

Igyekeztem egy kis Vonnegut hatást belevinni sajnálom. Ha nem tetszett ez van. Határidőre kellett leadnom az iskola újságnak és mivel a gépem kisült egy haveromnál kellett lepötyögnöm és itt az oldalon a hírszerkesztőben volt csak rá módom. Sajnálom kedves Balogh Gyula, hogy nem valahol Magyarország lágy alhasán csapódott bele egy fába Jim helyett Imre. De ennek okai vannak. Kérdezz aztán válaszolok. De fontos tudni, hogy nem a nyugati médiaszenny hatására írok nyugati neveket történeteimben.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kiüresedtél:elfogyott belőled a szerelem? Olyan lettél mint a szedett fa?

Válasz

Tövisi Eszter üzente 13 éve

Engem most semmi sem piszkál. Szörnyű ilyet mondani, de üres a szívem... anélkül meg nem lehet jól csinálni semmit:)

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Hát ezek a fránya történetek már csak ilyenek! Engem is folyton piszkálnak! :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem mondasz újat. megyek az utcán,vagy lustán heverészek a sezlonon és egy történetet forgatok a fejemben. és,addig nem hagy a történet nyugton míg meg nem írom.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Én folyton ezt csináltam a suliban. :))) Már akkor is a regényeket szőttem. :))) Hányszor figyelmeztetett így a tanár....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Vörösmarty Írta feleségéhez: A merengő a címe. "...Mondd hová mereneg el két szemed világa/Mi az mit messzi távolban keres?..."

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Mely kancsalul festett egekbe néz. Tudom! :) Ezt egy másik tanárom mondta folyton. :DDDD

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ábrándozás az élet megrontója!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Stilisztikailag kell fejlődnie. A szóismétlések pedig a halálom. Olyan gazdag ez a mi nyelvünk,egy szóra sok szinonima létezik,csak élni kell velük. És a Word hibajavító mindég legyen bekapcsolva. De, a jó helyesírás,a szóismétlések kigyomlálása sem pótolja valaminek a szerkezeti egységét. A bevezetést,taglalást,kulminációt (katarzist) és a megoldást. Egy írásnak érdekfeszítőnek kell lennie,hogy lekösse az olvasó figyelmét.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Mondjuk az igaz, hogyha valaki már "kimegy" máshová, akkor legyen minden ízében ott. De egy fiataltól, aki még nem látott világot és a szárnyait próbálgatja... talán túl nagy elvárás.

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Valóban vannak benne hibák, és tele van "szüreális" szóval, ami valójában szürreális. Bizonyára a korodból adódik mindez. Javaslom, hogy szövegszerkesztőt használj, Wordot vagy Open officet, és bekapcsolva a nyelvhelyesség ellenőrzőt, javítsd őket. Vannak amiket azonban nem mutat ki az sem, ilyenek a ragok, a szóismétlések stb....
A történetet szívesen olvasnám tovább, kíváncsi vagyok, hogy mi kerekedik ki belőle.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Írhatsz Te nyugati helyszíneken játszódó történeteket,kiagyalt,kifacsart külföldi nevekkel,nem érdekli őket,mert be vannak buggyanva a saját sznobériájukba! nekem is vannak történeteim,melyek külföldön játszódnak,de ott meg is nevezem a helyszínt és a kort,amelyben játszódnak. (Kukulkán, A Tollakígyó titka és társai)

Válasz

Knizner B. Sylvia üzente 13 éve

Én szeretek magyar neveket használni és magyar helyeket. Van is olyan regényem, nem is egy. De néha el kell költöztetni magunkat máshová is. Talán azért éppen nyugatra, mert ott eleve több a lehetőség.
És, azt hiszem, hogy ma már írtam valahová, hogy egyik tanárom azt mondta, hogy írni mindenki tud, de az igazi művészet az, ha át is tudja adni azt, amit kigondol.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Javítsd:"Jim és a lányok a sivatagba." helyett Jim és a lányok a sivatagban. "sivatagi kutyákat" helyett vagy sakálokat , vagy pedig sivatagi vadkutyákat kellene írni. Ezenkívül is vannak még benne hibák,de nem taglalom. A történet valóban szürrealista.Egyet nem tudok megemészteni a legtöbb fiatal írópalántáknál: mi fenéért írnak idegen személyneveket. Miért nem lehet magyar neveken nevezni a szereplőket. Attól,még nem lesz nyugati egy írás,hogy idegen környezetbe,idegen nevekkel nevesíted a szereplőket. Undorító ez a hülye nyugatmajmolás.

Válasz